CHI KUNG-UL VINDECARII COSMICE

O scurta prezentare a Maestrului Mantak Chia

Taoistii cred in unitatea fundamentala care caracterizeaza Universul. Vindecarea Cosmica este o meditatie Chi Kung care ne intareste si ne deschide catre fortele si energiile din Natura si Univers. Noi suntem conectati in mod dinamic cu infinitul si infinitezimalul in acelasi timp. "Precum in Cer asa si pe Pamant" este un percept din intelepciunea misticilor si inteleptilor din toate vremurile. Cand devenim capabili sa folosim energia din mediul inconjurator, calea ne dezvaluie multe splendori ale Cosmosului.

Aceasta unitatea poate fi dovedita in multe dintre aspectele vietii. Focul unei lumanari arde si raspandeste lumina datorita unei legaturi intime pe care o are cu soarele. Fara sursa de energie din soare, lumanarea nu ar avea lumina proprie. Lumanarea este o reflectie, o oglinda a luminii soarelui. Asemenea lumanarii, suntem reflectii ale luminii si energiei din Univers, absorbind forta vitala a soarelui din aerul pe care il respiram, din mancarea pe care o mancam si prin toate simturile noastre.

Campul magnetic al Pamantului este sursa magnetismului tuturor magnetilor mai mici de pe planeta. Fara aceasta legatura cu Pamantul, magnetismul ar inceta sa mai existe. Relatia noastra cu intregul si Universul este foarte asemanatoare. Noi existam datorita combinatiei unice de forte care ne inconjoara. Taoistii au recunoscut aceasta legatura si au creat Chi Kung-ul pentru a o imbunatati intelegand astfel ce este Tao.

Practica taoista ne furnizeaza resursele necesare extinderii dincolo de taramul simturilor. Accesand resursele noastre interne si canalizand energia din jurul nostru putem percepe mult mai mult decat ne permit simturile in mod normal. De exemplu, simturile noastre ne spun ca Pamantul este plat, ca noi stam pe loc si ca cerul este deasupra noastra. In realitate, Pamantul este o sfera ce calatoreste prin spatiu cu mii de mile pe ora, iar cerurile se afla deasupra, dedesubt si dincolo de Pamant, in toate directiile.

Scopul Vindecarii cosmice este de a ne conecta cu fortele din toate cele sase directii - deasupra, dedesubt, stanga, dreapta, sus si jos - si de a absorbi toate aceste forte in corp. In cele din urma, prin exersare, practicantul poate sa aduca toate tipurile de energii si sa le utilizeze in functie de necesitati, dand astfel forma celor fara forma. Videcarea cosmica nu este decat una din multele resurse pe care practicantii taoisti le folosesc in conectarea cu Universul. Atunci cand suntem in legatura cu Tao, viata inceteaza a mai fi o lupta. Prin observarea Naturii, taoistii au invatat sa traiasca in armonie cu fluxurile de energie si forte din Univers.

Vindecarea cosmica foloseste o diversitate de miscari ale mainilor si posturi corporale pentru a obtine conectarea cu energia care ne inconjoara. Practicantul aduce in corp energia din cele sase directii, activeaza cele trei focuri, deschide cele trei Tan Tien-uri si circula aceasta energie prin Orbita microcosmica.