Exista limite de varsta pentru a practica artele Shaolin Yi Jin Jing?

Teoretic nu există limite de vârstă, totuși pentru copii sunt necesare condiții mai stricte, imposibil de asigurat în România. Prin urmare se recomandă ca aceste arte să înceapă să fie practicate după terminarea studiilor.

Care sunt conditiile pentru a deveni student al scolii Yi Jin Jing?

Prima condiție este să fiți acceptat student de shifu (maestrul) Jiang Feng. Pentru a fi acceptat ca student va trebui:

 1. să aveți nivelul necesar de sănătate. În cazul în care nu îndepliniți această condiție atunci puteți urma tratamentele școlii înainte de a solicita acceptarea ca student
 2. să fiți sincer cu dumneavoastră și mai ales în căutarea care v-a îndrumat spre această cale
 3. să nu faceți niciodată nimănui nici un rău folosindu-vă de rezultatele practicii artelor Shaolin Yi Jin Jing în particular și în general să nu faceți rău indiferent de metode
 4. după ce sunteți primit ca student trebuie să respectați codul de conduită și morala școlii prin
  • ajutorarea (cu discernământ) celor care vă solicită ajutorul
  • respect față de seniori (maestru, studenții mai vechi sau studenți mai în vârstă care au fost primiți în școală în aceeași zi cu dvs)
  • susținerea juniorilor (studenți primiți ulterior dvs în școală)

Cum invat practica?

Dacă sunteți primit student în școală, maestrul vă va coordona practica. Asta înseamnă că el va decide ce anume să practicați și vă va urmări evoluția în timp. Pentru aceasta va fi nevoie să vă întâlniți cu maestrul periodic, de obicei prin deplasare în Asia în locurile prestabilite. În timpul vizitei maestrul sau studenții desemnați de el vă vor ajusta meridianele și vă vor suplimenta energia dacă este necesar.

Maestrul poate desemna un instructor care să vă supravegheze în mod periodic practica acasă sau vă poate lăsa pe dumneavoastră să vă alegeți un instructor dintre studenții români mai vechi funcție de afinitățile pe care le aveți. Ulterior puteți solicita schimbarea instructorului dacă nu sunteți mulțumit de ajutorul primit de la acesta.

Care sunt costurile implicate daca devin student Shaolin Yi Jin Jing?

 1. În primul rând dacă este necesar să vă tratați înainte de a deveni student, tratamentul implică unele costuri care variază funcție de situația concretă în care vă aflați.
 2. Acceptarea în școală nu implică nici un cost.
 3. Manevrele la care sunteți supuși cu ocazia vizitelor de evaluare a progresului nu implică nici un cost.
 4. Instruirea efectuată de studenții mai vechi nu implică, în mod normal, nici un cost. Dacă în decursul timpului sunt generate cheltuieli (de exemplu prin organizarea de stagii de practică) atunci cheltuielile comune sunt împărțite în mod egal între studenți, iar cheltuielile individuale sunt suportate de fiecare student în parte

Prin ce difera practica in aceasta scoala de alte exercitii Yi Jin Jing vazute pe internet sau la alte scoli de Qi Gong?

În sistemul nostru există câteva elemente importante care probabil se vor regăsi foarte rar la alte școli de Qi Gong:

 1. Maestrul evaluează periodic studenții, atât din punct de vedere medical cât și al progresului în practică
 2. Uneori se folosesc medicamente sau rețete de medicină chinezească pentru a corecta dezechilibre din corpul studentului
 3. Maestrul suplimentează periodic și ajustează sistemul de meridiane pentru a amplifica eficiența exercițiilor
 4. Exercițiile în sine sunt suficient de simple pentru a putea fi practicate de aproape toate persoanele. Însă fără ajustările făcute de maestru exercițiile nu vor avea rezultate sau în cele mai grave situații pot deveni dăunătoare sănătății. De aceea insistăm să nu practicați singuri exerciții aflate de la studenții școlii atâta timp cât nu ați fost reglat de maestrul Jiang Feng în acest scop

Ce trebuie sa fac pentru a progresa in practica Shaolin Yi Jin Jing?

Inițial progresul dumneavoastră va fi intens susținut de maestru. Totuși este important să rețineți următoarele aspecte esențiale pentru asigurarea lui:

 1. trebuie să vă permiteți deplasările periodice în China, cel puțin de două ori pe an pentru o perioadă de 4-5 ani
 2. trebuie să fiți sincer și perseverent în practică. practicați câte puțin în fiecare zi dar nu săriți zilele
 3. efectuați toate tratamentele care vi se distribuie, altfel corpul nu se va putea regla de unul singur prea ușor
 4. hrăniți-vă bine, cu alimente de calitate
 5. nu exagerați cu alcoolul
 6. nu vă epuizați în viața sexuală
 7. lucrați încontinuu pentru a obține o stare de relaxare fizică și mentală. practicați cât mai relaxat posibil
 8. fiți îngăduitori cu limitele dumneavoastră și cuceriți-le încet dar sigur
 9. nu jinduiți după rezultate, veți ajunge să lucrați împotriva dumneavoastră
Exista scoli Shaolin Yi Jin Jing in alte parti ale lumii?

Există studenți Shaolin YiJinJing în China, Singapore, Malaezia, Japonia, Indonezia, Coreea, Rusia, Statele Unite ale Americii, România.

Deoarece shifu Jiang Feng este singurul capabil să conducă studenții spre progres, toți cei menționați anterior sunt studenții săi direcți. Prin urmare nu există școli propriu-zise în nici una din țările menționate cu excepția Chinei.

Jiang Feng shifu : un maestru modern

Maestrul Jiang Feng s-a născut în cantonul Jixi, din provincia Anhui, China, în anul 1965. În anul 1988 a promovat şcoala de medicină tradiţională chinezească din provincia Anhui iar acum el este vicepreşedintele asociaţiei budiste din cantonul Jixi, doctor de medicină tradiţională şi director adjunct al institutului de cercetare în medicina tradiţională din Jixi. Angajat în experienţe clinice de peste 18 ani, Jiang Feng a studiat din timpul adolescenţei cu Maestrul Xuankong la unul din faimoasele temple Shaolin. După un antrenament riguros a obţinut succesul în tehnicile Qigong Yijinjing şi le utilizează pentru tratamentele bolilor pacienţilor care îl vizitează. A adus contribuţii importante la prevenirea bolilor şi dezvoltarea unei mai bune stări de sănătate a pacienţilor.

Maestrul Jiang Feng este specializat în diagnosticul şi tratamentul prin Qigong Yijinjing a diferitelor afecţiuni ale organelor (inimă, ficat, vezică biliară, plămâni, stomac, splină, rinichi, boli ginecologice) fiind capabil să elimine instantaneu diferite dureri localizate în diverse părţi ale corpului.

A fost invitat în mai multe ţări pentru a oferi tratamente, educaţie în Qigong. Notabilă este munca de mai mult de un an pentru familia regală din Thailanda şi mai recent pentru familia regală din Malaezia. De asemenea a tratat mulţi pacienţi din diverse ţări, printre care şi România.

VIDEO: Interviu cu dr. Jiang Feng

 

Reguli pentru a fi om

 1. Vei primi un corp. Poate să îţi placă sau îl poți detesta, însă va fi al tău pentru întreaga călătorie pe care o faci pe Pamânt de această dată. Cum îl tratezi depinde numai de tine.
 2. În fiecare zi vei primi o lecţie pentru că eşti înscris la cursul full time numit VIAŢĂ. Poate să îţi placă lecţia sau să o consideri irelevantă ori prostească, dar în fiecare zi o lecţie va apărea într-o formă oarecare. Ai zilnic ocazia să înveţi din aceste lecţii. Ele se vor repeta regulat, până când experiența necesară ție va fi deplin asimilată.
 3. Nu există greşeli, există numai lecţii. Creşterea este un proces de încercare şi eroare, se numeşte experimentare. Experimentele eşuate sunt la fel de mult parte din proces ca şi cele care la un moment dat reuşesc.
 4. Deseori o lecţie învăţată va apărea din nou ca recapitulare. Ea poate fi deghizată faţă de forma originală în care a fost învăţată tocmai pentru a te testa dacă ai învăţat bine.
 5. Învăţarea lecţiilor nu se termină. Nu există nici o parte a vieţii care să nu conţină lecţii. Dacă mai trăieşti înseamnă că mai ai lecţii de învăţat. Câinii bătrâni poate că nu mai învaţă trucuri noi dar oamenii bătrâni cu siguranţă mai pot învăţa lucruri noi.
 6. Nu există un loc mai bun decât AICI. Când noţiunea ta despre ACOLO a devenit un AICI vei obţine imediat un alt ACOLO care, din nou, va arăta mai bine decât AICI.
 7. Ceilalţi nu sunt decât nişte oglinzi pentru tine. Nu poţi să iubeşti sau să urăşti ceva la o altă persoană fără ca acel aspect să fie o parte din tine pe care o iubeşti sau o urăşti. Din nou iată o ocazie să mai înveţi încă o lecţie.
 8. Ce faci cu viaţa ta este pe deplin decizia ta. Ai toate uneltele şi resursele să o modelezi aşa cum vrei. Alegerea este a ta. Alegerea este o recapitulare a lecţiilor pe care le-ai primit zilnic.
 9. Ai deja toate răspunsurile. Răspunsurile la toate întrebările vieţii sunt deja în tine, tot ceea ce trebuie să faci este să te uiţi înăuntru, să asculţi şi să ai încredere. A te ruga înseamnă să ceri răspunsuri, a medita înseamnă să le asculţi.