CHI KUNG-UL COSMIC - REECHILIBRARE BIOENERGETICA SI VINDECARE PRIN TAO

30 noiembrie 2002 - articol din "Evenimentul"

de vorba cu dl Adrian Cranta, psiholog, instructor Tao

- Dle Cranta, prin exercitiile taoiste, se poate amplifica propria aura, energie si mari capacitatea de vindecare? Poate acumula terapeutul suficienta energie in asa fel ca terapia sa sa fie eficienta sau sa poata trata mai multi pacienti intr-o zi, fara sa-si epuizeze resursele?
- Nu numai ca se poate, dar Tao nu vede altfel terapia. In Tao exista o disciplina - Chi Kung-ul Vindecarii Cosmice, prin care, spre deosebire de bioenergoterapia occidentala, terapeutul cistiga din ce in ce mai multa energie pe masura ce lucreaza cu pacientul. A nu se intelege cumva ca energia se "fura" de la pacient, ceea ce ar fi sinucidere curata pentru un terapeut. Energia se aduce din alta parte, fiind suficienta si pentru terapeut si pentru pacient. Avantajul terapeutului in Tao este ca poate sa lucreze fara sa se implice in karma pacientului sau sa preia energia negativa a pacientului.

- In general, sint foarte multi bioenergoterapeuti care lucreaza o perioada, apoi nu mai pot face terapie.
- Aceasta din cauza ca aura terapeutului incepe sa se sparga, se subtiaza si se pierde. Nu de putine ori, terapeutii preiau in propria aura energiile negative ale bolnavilor.

- Cum se produce reechilibrarea si de unde se aduce energie?
- Din natura. In Tao sint peste 100 de elemente care il invata pe terapeut sa-si construiasca sisteme de protectie, de alarma, aliati si prize de putere in asa fel incit energia, puterea sa curga tot timpul in interiorul lui...

- Si sa poata darui, in acelasi timp, aceasta putere!
- El nu daruieste. In Tao exista o lege ferma, care spune ca terapeutul care daruieste energie este ca si cum ar da din nemurirea lui, din propriul sau suflet. Or, aceasta este o terapie deja empirica, depasita in urma cu vreo 7-8 mii de ani, cind s-a trecut la o noua viziune privind vindecarea si s-a pus la punct, ca metoda de lucru in terapie, teoria sistemelor si a retelelor energetice intraplanetare (conectarea pacientului direct cu Forta Primordiala).

- Exista posibilitatea ca, atunci cind terapeutul lucreaza cu un bolnav, aura sa sa se schimbe chiar la nivel structural. A aparut ideea unor instrumente de ajutor in terapie, a unor "conducte" prin care energiile negative sa fie conduse in afara aurei.
- Si in Tao au existat astfel de instrumente dar se considera ca aceste practici au fost folosite in taoismul primitiv, in urma cu vreo 8-10 mii de ani. In Tao nu exista nici o legatura intre terapeut si pacient, ci una intre terapeut si Dumnezeu, intre terapeut si Univers; intre pacient, Univers si Dumnezeu. Terapeutul este doar cel care da comanda, iar Universul, natura creeaza vindecarea asupra pacientului.

- Deci se poate ca un terapeut sa practice corect vindecarea dupa legile taoiste fara ca sa fi avut cunostinta de acestea si sa fie ajutat de natura fara sa-si dea seama!
- Se spune ca atunci cind omul este in acord cu natura, cu Universul, el este ajutat de catre Cer si de catre Pamint si toate lucrurile se fac. Nu terapeutul vindeca. El este ajutat, gasind la un moment dat lucrurile facute. Desi nu exista nici o comunicare intre cei doi, pacientul se vindeca.

- Daca un terapeut a ajuns la un nivel de a-si putea controla, in timpul procesului terapeutic, propriile vibratii cit si vibratiile pacientului, cu miinile, poate simti momentul cind este nevoie sa se reincarce cu energie, cu putere? Poate continua sau exista riscul sa fie nevoit sa renunte la terapie?
- Cu cit terapeutul pastreaza conectarea cu Forta Primordiala si este mai implicat in natura si sta mai mult in mijlocul naturii decit in cladiri, cu atit poate rezista mai mult in munca lui de terapie. Si in Tao, la inceput, terapeutul lucreaza cu ajutorul miinilor dar daca tehnicile si practica sint corecte, iar in timpul terapiei acumuleaza din ce in ce mai multa putere, dupa 6-8 luni de zile nu va mai simti nevoia sa lucreze cu miinile. Cerul lucreaza, iar terapeutul doar observa.

- Este nevoie, totusi, de prezenta terapeutului linga pacient sau, prin tehnicile Tao, se poate trata si la distanta?
- In Chi Kung-ul Vindecarii Cosmice se poate lucra si de la distanta. Am avut pacienti carora doar le-am spus, prin telefon, ce au de facut, mi-au ascultat sfaturile si s-au vindecat. Am deja 10 ani de terapie si am pregatit, la rindul meu, foarte multi terapeuti. Am ajuns la concluzia ca pot face mai mult bine invatind oamenii sa se vindece singuri decit sa fiu eu linga fiecare bolnav. Prin cursurile de Tao pe care le tin in toata tara, consider ca ofer ajutor unui numar mai mare de oameni.

Costel Iacob