11) Chi Kung-ul Camasii de fier I

 

Practica Camasii de fier este divizata in trei parti: Camasa de fier I, II si III. Chi Kung-ul Camasii de fier reprezinta un aspect al artelor martiale ale sistemului Universal Tao. Acesta dezvolta puterea interna si structura osoasa si formeaza un corp viguros prin tehnici simple care structureaza si inmagazineaza Chi-ul in corp. Corpul devine liber si relaxat. Articulatiile se intaresc, muschii, tendoanele si ligamentele devin elastice si puternice, iar oasele si maduva osoasa devin puternice si sanatoase. Chi Kung-ul Camasii de fier ne ajuta sa ne "inradacinam" in Pamant, prin aceasta pastrandu-ne corpul centrat si echilibrat. Dupa o perioada mai mare de practica, Camasa de fier ofera o cale de perfectionare a Eu-rilor noastre interioare, permitandu-ne sa atingem nivele spirituale superioare. Practica de inradacinare asigura o inradacinare ferma necesara pentru ascensiunea spiritului.
Inima Camasii de fier I consta in comprimarea Chi-ului, in procesul de respiratie si in postúrile Camasii de fier. Folosind anumite pozitii stand in picioare, contractari ale muschilor si anumite tehnici de respiratie, practicantul invata cum sa aduca si sa circule energia din Pamant, natura si Univers si cum sa comprime Chi-ul in organele vitale si in tesuturile conjunctive, in coloana vertebrala si in oase. Aceasta va duce la intarirea si intinerirea acestora, precum si a tendoanelor, muschilor si a maduvii osoase.
Pe masura ce structura osoasa se intareste prin formarea straturilor de energie Chi, se rezolva problemele cum ar fi pozitiile defectuoase ale corpului sau cele de circulare a energiei. Practicantul invata importanta "inradacinarii" fizice si psihologice in Pamant, aceasta fiind un factor vital in stagiile avansate ale practicii taoiste.