16) Fuziunea celor cinci elemente I

 

Conceptul alchimiei interne se bazeaza pe credinta taoista ca universul interior este identic cu universul exterior. Ele au aceeasi "cosmologie". Cunoasterea Alchimiei interne este un pas necesar pentru a deveni conectat cu universul exterior, de la care putem dobandi o putere nelimitata pentru propriul nostru beneficiu. Maestrii taoisti au rationat ca, pentru a se conecta cu universul exterior, trebuie intai sa obtina controlul propriului univers interior. Practica Fuziunii celor cinci elemente este un pas mare in aceasta directie. Se incepe cu intelegerea dinamicii universului, planetei Pamant si a corpului uman, avand respect fata de legatura acestora cu Cei cinci agenti ai naturii (sau faze ale energiei) si Cele opt forte ale naturii. In universul interior, organele (splina, plamani, inima, ficat si rinichi) corespund acestor Cinci faze ale energiei (pamant, metal, foc, lemn si apa) in trei moduri distincte: de control, de creare si de echilibrare. Practica Fuziunii combina toate tipurile de energii ale Celor cinci faze ale energiei intr-un intreg armonios.

Fuziunea I foloseste diagramele pakua pentru a invoca si pentru a stabili o legatura cu cele cinci tipuri de energie si cu cele opt forte ale naturii pentru protectie, marirea cantitatii de energie si a puterii mintii.
Diagramele pakua sunt diagrame energetice utilizate de minte pentru a ghida energia.
In aceasta practica de Alchimie interna invatam practicantul invata, de asemenea, cum sa transforme emotiile negative de ingrijorare, tristete, cruzime, furie si teama in energie pura. Acest proces se realizeaza prin identificarea sursei de emotii negative aflata in cele cinci organe ale corpului. Dupa ce energia excesiva a emotiilor este filtrata si eliminata din organe se reinstaureaza starea de echilibru fizic si psihic in corp. Eliberata de emotiile negative, energia pura a celor cinci organe este cristalizata intr-o perla radianta sau intr-o sfera de cristal. Dupa aceea perla este circulata in corp si atrage energie din sursele externe - energia Universala, energia particulelor cosmice si energia Pamantului. Perla joaca un rol central in dezvoltarea si hranirea corpului energetic sau sufletesc. Corpul energetic este hranit apoi cu energia pura (a virtutilor) a celor cinci organe.