30) Tao al managementului

Tao al managementului este studiat de mai bine de 5000 de ani de catre clasele conducatoare si împaratii Chinei antice. Inteleptii taoisti au dezvoltat concepte unice de creare, integrare si control a diverselor aspecte ale vietii, plecand de la faptul ca fenomenele cosmice sunt asociate cu si simbolizate de cele opt trigrame, directii si dimensiuni spirituale. Exista o legatura bine stabilita intre trigrame si fiintele umane. Ele reprezinta diferite aspecte ale trairilor umane si, plecand de la ele, au fost rafinate cele opt arhetipuri ale vietii umane.
Sunt dezvoltate astfel modalitati de imbunatatire a perceptiei, aptitudinilor personale, modelarea caracterului si a unei personalitati optime, transformarea emotiilor ce duce la controlul reactiilor in negocieri si luarea unor decizii optime in conducerea unei structuri sociale (in familie, la locul de munca, in afaceri, in comunitatea in care traim), rezolvand orice situatie de viata intr-un mod elegant, impecabil si integru taoist.
De asemenea, au dezvoltat tehnici capabile sa aduca prosperitate si echilibru, sa transforme stresul in entuziasm creator (munca traita cu placere). Disfunctiile unui organ pot influenta modul in care simtim, gandim si luam decizii. Noi luam decizii tot timpul, mici sau mari, care ne influenteaza viata, influenteaza alti oameni, natura sau mediul in care traim.
Tao al managementului ne invata, prin dezvoltarea constiintei si constientei personale, cum sa ne cunoastem in primul rand pe noi insine si cum sa cunoastem modalitati specifice de selectare a oamenilor potriviti care sa faca lucrul potrivit la modul potrivit, in locul potrivit, cu oameni potriviti pentru a coopta fortele Cerului, omului si Pamantului si a ne armoniza cu acestea intr-un tot unitar, atragand in acest fel succesul.