7) Iubirea vindecatoare, energia multiorgasmica

 

Bazele Iubirii vindecatoare sunt cultivarea, conservarea, transfor-marea si circularea energiei sexuale. Practicand aceasta avem posibilitatea de a folosi aceasta energie (Ching Chi) pentru vindecarea si hranirea corpului si mintii. Este, de asemenea, necesara pentru dezvoltarea superioara in practicile superioare ale alchimiei interne taoiste.
Desi principiile de conservare se aplica atat la barbati, cat si la femei, practica efectiva de conservare a Ching Chi-ului difera. Modalitatea principala de pierdere a energiei la barbati este prin ejaculare. Femeile, in contrast, pierd putina energie sexuala prin orgasm, dar, in schimb, pierd in principal prin menstruatie si gestatie.
In studiul lor asupra naturii sexului, maestrii taoisti au descoperit o modalitate de control si utilizare a energiei sexuale fara a fi celibatari prin practicarea Respiratiei testiculare, respectiv ovariene, masajul sanilor, Blocajul puterii si Ridicarea orgasmica. Barbatii si femeile invata cum sa aiba un orgasm total al corpului fara pierderea la intamplare a Ching Chi-ului (energiei vitale). Conservarea si transformarea energiei sexuale actioneaza ca un factor revitalizator in dezvoltarea fizica, mentala si spirituala atat a barbatilor, cat si a femeilor. Cultivarea, conservarea, redirectionarea si circularea fortei generative din organele sexuale catre centrii superiori ai corpului revigoreaza si intinereste toate functiile vitale si activeaza fortele superioare. Insusirea acestor practici duce la aparitia unui profund respect pentru toate formele de viata.
Iubirea vindecatoare reprezinta una din ramurile principale ale sistemului Universal Tao.