Alchimia interna taoista - Manualul de baza

Autor: Maestrul Mantak Chia

Toate caile spirituale conduc in cele din urma la adevar. Tao este atat o filozofie, cat si o tehnologie de cautare si descoperire a adevarurilor despre univers, natura si omenire. Miezul sau se afla dincolo de o singura cale sau un singur punct de vedere.

Tao nu este o religie deoarece nu necesita nici o initiere sau ceremonie, insa este rezultanta tuturor religiilor, lasand deoparte dogma in favoarea adevarului. El lasa in urma toate credintele religioase, asemenea "vesmintelor" anotimpurilor trecute. De asemenea, Tao este scopul stiintei, insa el lasa deoparte toate teoriile stiintifice ca descrieri partiale si temporale ale adevarului integral. Taoismul include toate subiectele religiei si stiintei; totusi, vastitatea sa depaseste cu mult limitele devotiunii sau intelectului. Intentia lui Mantak Chia este sa combata misti-cismul, puterile exagerate atribuite unui guru si increderea in lucruri magice sau din alte lumi. El cauta prezentul, ofera un model in intregime comprehensibil, care poate fi considerat un mijloc stiintific de abordare a sistemelor energetice.

Cartea este un manual de uz intern pe care, pana acum, practicantii sistemului Universal Tao o puteau obtine doar prin comanda personala sau prin participarea la cursuri.

Alchimia interna taoista - Transformarea stresului in vitalitate

Autor: Maestrul Mantak Chia

Medicina occidentala a descoperit de curand efectele dezastruoase asupra sanatatii ale unui mod de viata stresant, insa metodele de a-i face fata sunt inca in faza de inceput. Nu se cunoaste nimic despre traditia antica plina de succes a lui Tao si numeroasele marturii ale transformarii stresului in vitalitate si putere.

In aceasta carte metoda taoista este explicata si ilustrata. Tehnica de meditatie a Surâasului interior va invata cum sa stabiliti o legatura cu organele dvs. interne, sa simtiti iubire pentru ele si sa le suradeti, transformand in acest fel stresul si emotiile negative in energia creativitatii, energia necesara invatarii, vindecarii si generatoare de performante de varf.

Aici este prezentata si metoda taoista a Celor sase sunete vindecatoare, care ajuta la calmarea organismului, la eliminarea energiei blocate si a toxinelor din organe si da posibilitatea organelor sa functioneze in stare optima.

Pe langa aceste metode, sunteti invatat cum sa circulati liber energia Chi de-a lungul Orbitei microcosmice. Acestea sunt fundamentele taoiste ale adevaratului succes, ale adevaratei puteri si ale unei stari reale de sanatate.

Alchimia interna taoista -
AUTOMASAJUL CHI

Autor: Maestrul Mantak Chia

Toate tipurile de masaj occidental sunt masaje care se realizeaza în principiu asupra muschilor. Masajul occidental este total diferit de masajul cu energie Chi. Tao al reîntineririi foloseste propria energie interna, energia Chi, pentru a fortifica si întineri organele de simt (ochii, urechile, nasul, limba, dintii, pielea) si organele interne.

Aceste tehnici au o vechime de aproximativ cinci mii de ani si pâna de curând erau secrete foarte bine pazite, transmise de maestru unui grup restrâns de discipoli. În prezent, Maestrul Mantak Chia a reconstituit metoda completa a Masajului Chi si a organizat materialul într-o secventa logica astfel încât, odata ce va este prezentat, veti avea nevoie doar de cinci pâna la zece minute de practica zilnica. În scurt timp veti observa îmbunatatirea multor aspecte, incluzând tenul, vederea, auzul, sinusurile, gingiile, dintii, limba si vigoarea în general.

În Tao al reîntineririi, fluxul Chi-ului este foarte important. Fara a realiza circulatia Chi-ului în partea pe care o masati, nu este decât o simpla atingere sau un masaj obisnuit.

Alchimia interna taoista -
FUZIUNEA CELOR CINCI ELEMENTE

Autor: Maestrul Mantak Chia

Fuziunea celor cinci elemente este primul nivel de meditatie din practica taoista cunoscuta si sub denumirea de Fuziunea celor cinci forte din univers. Reprezinta începutul Alchimiei interne, un proces stiintific prin care obtineti controlul asupra energiilor din propriul univers interior pentru a se putea stabili o conectare cu energia uriasa a universului din afara corpului.

Aceasta energie îsi gaseste utilizarea în autovindecare, în viata de zi cu zi si în atingerea scopurilor spirituale. Meditatia Fuziunii constituie primul pas în a învata cum sa controlati generarea si curgerea energiilor emotionale, mentale si fizice din corp. Practica va învata cum sa localizati si sa dizolvati energiile negative ascunse în interiorul corpului dumneavoastra. Cu ajutorul teoriei taoiste a celor cinci elemente se stabileste o conectare între cele cinci simturi externe - ochi, limba, gura, nas, urechi - si cele cinci emotii principale - furie, ura, îngrijorare, tristete si frica. Odata ce emotia negativa este identificata, împreuna cu organul în care este depozitata, ea poate fi controlata.

Alchimia interna taoista - Traind in Tao

Autor: Profesorul - Maestrul Neantului (instructor senior Universal Tao)

Aceasta carte este dedicata celor ce
nu cunosc ce sa cunoasca despre necunoscut
Calea lui Tao

De-a lungul timpului am fost influentati de scoli ezoterice, religii, guverne, iar acum, de corporatii. Ele ne-au convins sa le dam lor timpul si energia noastra (esenta) pentru binele altora, dar cele mai multe ori pentru ele insele. Ele promit ca vor avea grija de noi sau ca ne vor salva. Atunci când le dam totul nu mai avem timp sau energie pentru noi si, in final, nu ramânem decât cu promisiunile. Alte sisteme ne invata cum sa ne cultivam si sa ne dezvoltam energia asemenea unei seminte de copac, insa, dupa un timp, ele ne spun ca au nevoie de energia noastra pentru binele altora si ne conving sa le dam copacul nostru pentru propria lor folosinta. Alte sisteme au mers chiar mai departe, aratându-ne cum sa facem copacul sa infloreasca; iar dupa ce florile infloresc, ei ne cer sa culegem florile doar pentru frumusetea lor si sa le vindem altora.

Dar Tao ne invata nu numai cum sa plantam (radacina) si facem ca din samânta (energie sau esenta) sa creasca un copac, ci si cum sa cultivam samânta din punct de vedere sexual si sa o facem sa infloreasca pentru a da roade fara sa pierdem esenta noastra (samânta originara). Copacul nostru (energia cultivata) va avea fructe cu sutele, astfel ca avem ce impartasi din abundenta celor ce sunt sinceri si merituosi. Acum gânditi-va: in fiecare fruct care rodeste in noi, câte seminte bune de impartasit sunt in el? Astfel ca, daca ne cultivam samânta originara prin Tao, in loc sa o dam degeaba, dupa sfatul altor sisteme, putem acum sa impartasi mii de seminte pentru binele altor oameni fara a ne pierde niciodata samânta noastra originara (esenta). Aceasta este Calea lui Tao.

Ucenicul Taoist - Editura Morosan

Autor: Costin Vasile - instructor asociat Universal Tao

Despre autor

A inceput sa studieze tehnicile taoiste in cadrul sistemului Universal Tao din anul 1997 cu profesorul taoist Adrian Cranta. Incepand cu anul 2001 a participat la workshop-urile maestrului Mantak Chia organizate de Asociatia Romana de Tai Chi si Chi Kung in Romania. A fost pregatit pana in 2003 pentru a deveni instructor asociat. Multe din informatiile redate in aceasta carte se refera la anii de pregatire in Tao.